Iværksættersucces i Hjørrings stille gågade

Udgivet 06-12-2023

I den lille hyggelig Stokbrogade, lidt væk fra Hjørrings centrum, ligger butikken K’s Have & Interieur. Trods den rolige beliggenhed, har ejeren Linda Kolby formået at skabe trafik til sin virksomhed på anden vis.

Linda Kolby i sin butik "K's have & Interiør", som hun åbnede i 2020.

En skjult perle, hvor udeliv møder middelhavsstemning  
”Jeg har boet her i 20 år, og har aldrig set denne butik. Det er jo lige mig”, lyder det fra en besøgende kunde, som hermed understreger Stokbrogades ømme punkt. At mange andre forretningsdrivende afholder sig fra at placere sin butik i en gade, som i flere år har haft sine udfordringer og mange skiftende butikker.

Det holdt dog ikke Linda Kolby tilbage, da hun i 2020 valgte at åbne sin butik K’s Have & Interieur. Tværtimod har hun været meget bevidst om, at en masse trafik fra gaden, ikke skulle være det bærende for konceptet. Den ro det giver, at butikken ligger i Stokbrogade, understøtter nemlig den stemning, hun har skabt med sine haveartikler, planter, møbler og interiør – en afslappende middelhavsstemning.

Mere end blot en butik
Et af nøgleelementerne, i Lindas vision, er at skabe mere end blot en butik. Hun inviterer folk, som deler glæden ved udeliv og boligindretning, til forskellige begivenheder.

”Jeg vil ikke blot sælge produkter, men invitere folk til arrangementer, bl.a. for at stimulere og motivere folk til at komme ud i haven”, fortæller Linda. Hun har desuden et tæt samarbejde med andre lokale butiksejere i byen, og især sammen med Pia fra Garnkammeret, på hjørnet af Stokbrogade og Strømgade, har hun skabt nogle unikke livesalgs arrangementer, der ikke kun tiltrækker kunder, men også har skabt et fællesskab på de stille gader. 

Udvikling via rådgivning
Lindas ønske om at skabe en virksomhed med bæredygtige produkter, som skal inspirere og motivere folk til udeliv, fik et boost takket være den omfattende hjælp og vejledning, hun har fået gennem iværksætterprogrammet NextStep. For at opnå sine mål, fik Linda kontakt til Business Hjørrings erhvervskonsulent, Line Uggerly Jørgensen, som blandt andet hjalp hende med at lave ansøgningen.  

 ”Line har været god til at guide og sætte ord på, hvad der er nødvendigt for, at jeg kan nå det næste niveau”, fortæller hun. Gennem NextStep fik Linda hjælp fra eksperter indenfor hjemmesideoptimering og storytelling, og hun har dermed formået at forfine sine færdigheder og styrke sin virksomhed.  

Optimisme trods udfordringer
Selvom vejen ikke altid har været let, er Linda en optimistisk sjæl, der tror på vigtigheden af planlægning og systematisk arbejde.

”Jeg ligger til tider søvnløs om natten, og tænker på, hvordan K’s have & Interieur kan blive ved med at udvikle sig og inspirere”, fortæller hun. ”Men jeg er overbevist om, at det at have en solid forretningsplan, følge den og samtidig være synlig på sociale medier, er nøglen”.

Linda har fundet en vej til succes på en stille gade, og hendes rejse er en påmindelse om, at det ikke altid handler om, hvor forretningen er placeret, men om online synlighed og om vision og evne til at omfavne støtte og samarbejde for at skabe succes.

NextStep

NextStep er et iværksætterprogram under Iværksætterdanmark, der hjælper nye virksomheder med at udvikle deres forretningsidéer og skabe vækst. Programmet tilbyder gratis 1:1 sparring og tilskud til privat rådgivning, hvor du kan få tildelt en erfaren forretningsudvikler som sparringspartner i hele processen.  

Kontakt Business Hjørring for at høre mere om denne mulighed eller anden hjælp til at starte virksomhed.

 

Fase 2 – Du er i gang

K's Have & Interiør er i, hvad vi betegner som fase 2 i en iværksættervirksomheds udvikling, hvor man har et nyoprettet/ nyere CVR-nummer og/ eller er begyndt det dybere arbejde med sin virksomhed.

Erfaringen er ikke så stor endnu og man har stadig brug for sparring. Måske arbejder man på fuld tid med sin virksomhed eller ønsker at gøre i fremtiden.

Læs mere om vores tilbud i fase 2 herunder!

Du er i gang