Den indledende sparring hjælper godt fra start

Udgivet 25-05-2023

Julie Grønkjær Jensen og Simon Poulsen har startet Saluscur Aps - en virksomhed, der udvikler produkter, der skal forbedre patienter og pårørendes oplevelse med sundhedsvæsnet samt gøre arbejdsgangen for sundhedsprofessionelle lettere.

Simon Poulsen og Julie Grønkjær Jensen har startet virksomheden Saluscur der udvikler produkter til sundhedsvæsenet.

Første sparring og overblik over mulighederne
Julie Grønkjær Jensen er en af dem, der har været forbi Business Hjørring til den første sparring, da hun i sommeren 2022, sammen med sin kompagnon Simon Poulsen, ville starte virksomheden Saluscur, der udvikler produkter til sundhedsvæsnet.

”Da jeg kontaktede Lars, var det med henblik på en generel sparring på vores virksomhedsstrategi og nogle af de udfordringer, som vi på daværende tidspunkt stod overfor. Men også for at få et større indblik i, hvilke muligheder Business Hjørring kunne tilbyde helt spæde iværksættere som os,” fortæller Julie.  

Sammen med erhvervskonsulent Lars Gaden Jensen diskuterede hun bl.a. muligheder i forbindelse med udvælgelse af produktion til Saluscurs første produkt. Desuden stod de også overfor at skulle oprette virksomheden som et ApS-selskab, og havde en del overvejelser om, hvordan de gjorde dette bedst muligt med de ressourcer, de havde til rådighed.

Lars fortalte også om Business Hjørrings tilbud om vouchers til bl.a. en advokat eller revisor, som de efterfølgende har gjort brug af.

Forskellige kompetencer skaber innovation
Julie er uddannet sygeplejerske og Simon maskinmester. På en tværfaglig innovationscamp for sygeplejestuderende og maskinmestre opstod idéen til deres første produkt MaxillaAir, en oppustelig halskrave, som - på afdøde personer - skal opretholde kæben i den ønskede stilling, stabilisere hovedstillingen, samt mindske risikoen for trykmærker.

I dag står Julie og Simon overfor den sidste etape, inden de er helt klar med lanceringen af MaxillaAir, hvilket de forventer sker i løbet af sommeren 2023.

”Derudover er vi i gang med at lave en strategi for fremtiden - både finansielt, men også i forhold til, hvordan vi vil opskalere til udlandet,” fortæller Julie om deres iværksættereventyr.

Større chance for overlevelse
Business Hjørrings tilbud, om sparring til lokale med en god idé og drøm om at blive selvstændig, er der mange, der tager i mod. I 2022 blev hele 546 nye CVR-numre oprettet i Hjørring Kommune og mange af personerne bag kom forbi Business Hjørring for at få hjælp til at realisere deres idé.

I den indledende sparring bliver nogle afklaret om, at de ikke er klar til at gå iværksættervejen, men heldigvis ser vi de fleste virksomheder blive til noget, og mange iværksættere kommer tilbage flere gange for at få sparring til videreudvikling af virksomheden.

Undersøgelser viser, at chancen for at eksistere efter 3 år er større, hvis iværksætteren har fået sparring på sin idé fra start.

 

”Den vigtigste drivkraft for en succesfuld udvikling er, uden tvivl, iværksætteren selv, hvilket Julie og Simon er et godt eksempel på. Men har man ingen at spille de mange bolde op ad, risikerer man, at de gode bolde bliver tabt. Med vores viden, erfaring og netværk i bagagen, hjælper vi med at prioritere og strukturere planerne”.
Erhvervskonsulent Lars Gaden Jensen

Fase 1 – fra idé til virksomhed

Saluscur besøgte os, da de var i den spæde start, altså hvad vi kalder fase 1 i en iværksættervirksomheds udvikling, hvor man har en idé, men endnu ikke har fået et CVR-nummer.

Måske er man først lige gået i gang med at søge information om det at være iværksætter og starte sin egen virksomhed. Man ønsker nogle at spare med om idéen og har måske også brug for rådgivere indenfor økonomi, jura, revision mv.

Herunder kan du læse mere om vores tilbud i fase 1.

Fra idé til virksomhed