Ungegarantien i Hjørring Kommune

Virksomhederne er nøgleaktører i Ungegarantien.

Ungegarantien er et samarbejde mellem virksomheder, skole, vejledning, jobcenter og støtteindsatser om at skabe en Positiv Destination for alle unge i Hjørring Kommune.

Fremtiden er lige om hjørnet, og vi ser frem mod en periode med færre unge og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig oplever vi, at nogle unge har svært ved at finde deres rette hylde på arbejdsmarkedet. Det er et fælles ansvar, at alle unge kommer med og samtidig arbejder for at skabe den fremtidig arbejdskraft. Det er Ungegarantiens fornemmeste mål.

Virksomhederne i Hjørring Kommune har gennem Ungegarantien en oplagt mulighed for at introducere og forberede de unge til virkeligheden og samtidig fremvise deres egen fag, branche og virksomhed. Hvert år er mere end 1.000 unge med hjælp fra virksomheder ude at smage på virkeligheden gennem virksomhedspraktik, virksomhedsbesøg, erhvervspraktik, vejledning og undervisning med eller hos virksomheder. De unge får inspiration til at se verden anderledes, indsigt i deres egne kompetencer og viden, der hjælper dem til at træffe det rigtige valg for deres fremtid.   

25 virksomheder har været med til at udvikle projektet fra start, og Ungegarantien bliver ved med at udvikle sig i overensstemmelse med virksomhedernes virkelighed. Ungegarantien vil altid bygge på at være et fælles projekt for alle involverede. Og din virksomhed kan blive den næste Garantipartner.

Alle garantipartnere forpligter sig til:

  •  At tage imod de unge, der henvender sig. Den unge skal tilbydes en samtale om deres positive destination. Kan virksomheden ikke selv tage mod den enkelte unge, skal den unge sendes videre til en virksomhed i eget netværk eller en anden kontaktperson.
  • At tage imod udsatte unge f.eks. i form af erhvervspraktik eller virksomhedspraktik.
  • At være ambassadør for Ungegarantien

Du kan blive Garantipartner

Hvis du vil være med til at invitere de unge ind på arbejdsmarkedet og samtidig tage ansvar for at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, kan du blive Garantipartner. Det giver dig mulighed for at vise din virksomhed, fag og branche frem for unge. Samtidig bliver du en del af et netværk for alle Garantipartnere, der mødes nogle gange om året og deler erfaringer om at tiltrække og fastholde unge på arbejdsmarkedet.

Har du en ide til, hvordan din virksomhed kan bidrage, hører vi rigtig gerne fra dig. Vil du vide mere om Ungegarantien og dine muligheder som Garantipartner kan du kontakte din virksomhedskonsulent eller Business Hjørring på business@hjoerring.dk

Du kan læse mere om Ungegarantien og se alle Garantipartnerne på Ungegarantiens hjemmeside.

Gå til Ungegarantien

Kontakt Business Hjørring

Business Hjørring er virksomhedernes indgang til Ungegarantien

Mød virksomhederne

Hør fire frontløbere udtale sig om Ungegarantien

"Ungegarantien er en fantastisk idé, som gavner både de unge mennesker, kommunen og os som virksomhed." udtaler Morten Kjær, varehuschef i Føtex Hjørring.

"Ungegarantien er en god idé, fordi vi ikke har råd til andet i Hjørring kommune." siger Henrik Fjordbak, direktør i Fjordbak Byg A/S.

"Tilgangen til de unge falder i øjeblikket, og det er vigtigt, vi får unge mennesker ind i erhvervet." mener Anders Nielsen, direktør i Erik Lytzen A/S.

"Vi har valgt at være med, for at lære noget selv, men endnu vigtigere for at understøtte de unge i de valg og afklaringer, som de har behov for." udtaler Dan Knudsen, tidligere fabrikschef i Scandic Food A/S.