Studiejobbet gjorde Tobias mere selvsikker

Udgivet 25-01-2024

Tobias Ørtoft arbejdede som studentermedhjælper i det tidligere Hjørring ErhvervsCenter tilbage i 2016. Studiejobbet gav ham relevant erfaring på CV’et, men det gjorde ham også mere moden og selvsikker. I dag er han 32 år og ansat som Eksport Manager og teamleder hos Nordic Seafood i Hirtshals.

Artikelserie om 3 tidligere studentermedarbejdere og hvor de er i dag. Hvorfor er studierelevant arbejde så vigtigt og hvad har det betydet for deres videre færd? På billedet Tobias Ørtoft, som i dag er ansat som Eksport Manager hos Nordic Seafood i Hirtshals.

Da Tobias Ørtoft i 2016 startede på sit næsten 1-år lange studiejob hos Hjørring ErhvervsCenter (inden sammenlægningen til Business Hjørring i 2022), kunne han sidde og tage et langt tilløb, inden han skulle ringe ud til forskellige virksomheder:

“Jeg sad og forberedte mig i et kvarter på at ringe ud og prøve at sælge mig selv. Måske fordi jeg var lidt usikker på mig selv,” siger han. Men der gik ikke lang tid, før det at ringe folk op ikke længere var et problem for Tobias Ørtoft. Som studentermedarbejder har man rig mulighed for at vokse med udfordringerne. Og det gjorde Tobias:

“At vokse som person og lære at være udadvendt var noget af det største, som jeg fik med fra det her studiejob.”

Studierelevant og udviklende

Tobias Ørtoft har læst en professionsbachelor i international handel og markedsføring hos UCN og var ansat som studentermedarbejder i størstedelen af 2016. For ham var det derfor et meget relevant studiejob, hvor han også kunne prøve noget af den teori, han lærte på sin uddannelse, af i praksis.  

Hans primære opgave var at assistere erhvervskonsulenterne i deres arbejde - blandt andet med at ringe rundt til virksomheder, deltage i møder og bistå med projekter og iværksættercaféer. Det gav ham et stort kendskab til virksomhederne og adgang til et netværk, som man som ung studerende normalt ikke vil have.  

Ifølge Tobias har jobbet hos Hjørring ErhvervsCenter hjulpet ham til at blive den person, han er i dag:

“Det har gjort ekstremt meget for min modenhed og min udvikling. Både når jeg skal ringe ud og snakke med folk, men også ift. at være sikker i min sag og sidde med til møder og kunne bidrage med noget,” fortæller han.

Stor betydning for efterfølgende karriere

Således er Tobias Ørtoft overbevist om, at hans studiejob har haft stor betydning for hans efterfølgende karriere. Efter sit studie har han både været forbi en logistikvirksomhed i Aalborg og i de seneste par år har han arbejdet hos virksomheden Nordic Seafood A/S i Hirtshals. I øjeblikket sidder han i en stilling som eksport manager og teamleder med 5 medarbejdere under sig og det overordnede ansvar for al eksport logistikmæssigt samt ansvaret for Nordic Seafood’s lagre i hele Europa.

Og med den stilling følger også en stor mængde ansvar. Noget som han ellers ikke regnede med, han skulle blive så glad for:

“Det her med at have noget ansvar, det troede jeg ikke, jeg kunne dengang. Jeg var nok lidt tilbageholdende og bange for at sige noget forkert, men i dag er jeg nødt til at tage noget ansvar” siger Tobias Ørtoft og tilføjer: Jeg har fundet min rette hylde og er glad for den stilling, jeg har.”

Business Hjørrings erhvervskonsulent Henrik Dam, som også var ansat i det daværende Hjørring ErhvervsCenter, husker Tobias som en engageret studentermedarbejder, som var god til at byde ind og tage effektivt fra på nogle af de opgaver, som erhvervskonsulenterne havde svært ved at finde tid til. Og det er også noget af det, han lægger vægt på, når han taler studentersamarbejde ude i virksomhederne.

”Det er en yderst relevant ressource, som kan bistå i dagligdagen. Højtuddannede giver din virksomhed bedre vilkår for at vækste og udvikle sig. Og så er det en fantastisk rekrutteringsmulighed af dygtige højtuddannede. Se det som en lang ansættelsessamtale, hvor du har mulighed for at se personen an og lære op, mens den unge er under uddannelse,” opfordrer han.

Netværksmøde 7. februar: Samarbejde med højtuddannede

Deltag i vores netværksmøde og bliv klogere på, hvad du kan få ud af et samarbejde med højtuddannede - både studerende og færdiguddannede. Vi får besøg af AAU, UCN og MARTEC samt Vrå-virksomheden Fynbo Foods, som fortæller om deres erfaringer.

Læs mere her!

Artikelserie

Udover at virksomhederne får udbytte af et studentersamarbejde, er de også med til at udvikle de studerende til deres fremtidige arbejdsliv, som samtidig kan bidrage til fastholdelse af arbejdskraft.

Vi blev nysgerrige på, hvilken forskel det har gjort for vores egne studentermedhjælpere, at de har været ansat hos os og hvor de egentlig er i dag. Det er der kommet en lille artikelserie ud af med 3 tidligere studentermedarbejdere hos det daværende Hjørring ErhvervsCenter (inden sammenlægningen til Business Hjørring). Tobias, Lise og Simone har alle tre forskellige tanker om, hvad de har taget med fra deres ansættelser som studentermedhjælpere.

Få hjælp fra Business Hjørring

Business Hjørring hjælper med at matche virksomheder med studerende og højtuddannet arbejdskraft. Igennem indsatsen ”Vækst via Viden” styrkes virksomheders muligheder for at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere, som er en stærk driver for vækst og udvikling, særligt i små og mellemstore virksomheder.

Vi hjælper gerne med at identificere, hvor et samarbejde kunne give mening og værdi i din virksomhed. 

Kontakt

Erhvervskonsulent Tinna Holmager Olsen: 4193 6482/ tho@hjoerring.dk