Studiejob gav praktisk erfaring og tro på egne evner

Udgivet 31-01-2024

Lise Berendt arbejdede som studentermedhjælper hos det daværende Hjørring ErhvervsCenter (inden sammenlægningen til Business Hjørring i 2022), hvor hun hjalp til med forskellige kommunikationsopgaver. Studiejobbet gav hende selvtillid i den efterfølgende jobsøgning og i dag arbejder hun som projektleder hos Spar Nord Fonden.

Artikelserie om 3 tidligere studentermedarbejdere og hvor de er i dag. Hvorfor er studierelevant arbejde så vigtigt og hvad har det betydet for deres videre færd? På billedet Lise Berendt, som i dag er ansat som projektleder i Spar Nord Fonden

Da Lise Berendt skulle søge sit første job efter hun var færdiguddannet, gav det hende en del selvtillid, at hun havde sit studiejob på CV’et. Hun havde nemlig arbejdet med kommunikation hos det daværende Hjørring ErhvervsCenter (inden sammenlægningen til Business Hjørring i 2022) og det kunne hun læne sig op ad til jobsamtaler:

“Det var virkelig fedt for mig at kunne referere til nogle af de opgaver og oplevelser, jeg havde haft i studiejobbet, når de til jobsamtalen spurgte til mine kompetencer - i stedet for bare at kunne sige, at det havde jeg lært på studiet” siger hun.

Lise Berendt blev ansat i 2018, hvor hun læste en kandidat i kommunikation fra Aalborg Universitet og inden da en bachelor i kommunikation og digitale medier fra samme sted. I studiejobbet hjalp hun blandt andet med indhold til sociale medier, hjemmeside og nyhedsbreve. Derudover stod hun for at lave præsentationer til nogle af konsulenterne og gav en hånd med til arrangementer.  

Opgaverne med at lave indhold til de sociale medier var derfor meget relevante i forhold til hendes studie:

De opgaver sidder man jo ikke rigtig med nede i fingrene, når man bare hører om målgrupper og at skrive modtagerrettet på studiet. Så jeg fik lov til at bruge teorien rent praktisk, hvilket har været meget lærerigt” siger hun.

Usikkerheden som nyuddannet

Da Lise Berendt i 2019 stod med eksamensbeviset i hånden, var der mange tanker, der fløj igennem hovedet på hende. Især tanker og usikkerhed omkring hendes egne evner:

“Jeg kan huske, at jeg tænkte, hvad er det egentlig, jeg kan? Kommunikation er et fag, hvor man ikke har helt så synlige færdigheder, som hvis man var tømrer eller lignende. Det gik først op for mig lidt senere, at de ting, jeg lærte og prøvede på erhvervscenteret, faktisk var rigtig givende for mig. Ikke kun ift. at have erfaringen på CV’et under jobsøgningen, men også i mit første job.”

Efter studiet og efter et stykke tid som jobsøgende blev hun nemlig tilbudt et barselsvikariat i Spar Nord Fonden som SoMe-manager og da vikariatet var slut, blev hun tilbudt at blive i en stilling som projektleder. Den stilling sidder hun stadig i og har derfor snart været hos Spar Nord Fonden i fire år.

 “Det gav mig meget, at jeg havde siddet med nogle af tingene før. Det gav mig noget selvtillid. Men jeg havde også gjort mig nogle erfaringer med, hvad der virkede og hvad der ikke virkede, som jeg kunne bruge i mit nuværende arbejde,” siger hun.  

Man vokser med ansvaret
Det der rustede Lise til et fremtidigt job, var også at få ansvar. Blandt andet blev hun bedt om at udarbejde en kampagne i forbindelse med et nyt iværksættertilbud samt stå for en stor del af praktikken og kontakten til samarbejdspartnere og deltagere i forbindelse med et større arrangement. Ansvar og planlægning er erfaringer, hun trækker på i sit job som projektleder ved Spar Nord Fonden.   

Det med at give de studerende ansvar, er noget kommunikationsansvarlig ved Business Hjørring Trine Studsgaard Gleager, lægger stor vægt på:

”Både Hjørring ErhvervsCenter og Business Hjørring har efterhånden haft en del studentermedarbejdere og praktikanter, primært indenfor kommunikation – og det har altid været meget vigtigt for os at give dem noget ansvar”, fortæller hun. ”Det er med til at motivere dem og det er fantastisk at se dem vokse med opgaverne - i sidste ende giver det et større udbytte for begge parter.”

For Business Hjørring er studentermedarbejdere en stor hjælp i hverdagen til at få løftet de opgaver, der er svære at finde tid til. ”De unge højtuddannede kommer dog også med en ny viden og andre øjne på tingene, hvilket er gavnligt ift. vores egen udvikling,” siger Trine Gleager. ”Det er også de fordele, vi fremhæver, når vi taler højtuddannet arbejdskraft og mulighed for studentersamarbejde ude i virksomhederne”.

Lise Berendt føler, hun er landet et sted, hun gerne vil blive i mange år endnu: “Jeg har ikke det der behov for at skulle skifte job hele tiden. Jeg kan egentlig godt lide at være tryg, der hvor jeg er. Så længe jeg får noget ansvar, får nogle forskellige opgaver og samtidig er med til at præge mine opgaver, så gør det meget for mig,“ siger hun.

Netværksmøde 7. februar: Samarbejde med højtuddannede

Deltag i vores netværksmøde og bliv klogere på, hvad du kan få ud af et samarbejde med højtuddannede - både studerende og færdiguddannede. Vi får besøg af AAU, UCN og MARTEC samt Vrå-virksomheden Fynbo Foods, som fortæller om deres erfaringer.

Læs mere her!

Artikelserie

Udover at virksomhederne får udbytte af et studentersamarbejde, er de også med til at udvikle de studerende til deres fremtidige arbejdsliv, som samtidig kan bidrage til fastholdelse af arbejdskraft.

Vi blev nysgerrige på, hvilken forskel det har gjort for vores egne studentermedhjælpere, at de har været ansat hos os og hvor de egentlig er i dag. Det er der kommet en lille artikelserie ud af med 3 tidligere studentermedarbejdere hos det daværende Hjørring ErhvervsCenter (inden sammenlægningen til Business Hjørring). Tobias, Lise og Simone har alle tre forskellige tanker om, hvad de har taget med fra deres ansættelser som studentermedhjælpere.

Få hjælp fra Business Hjørring

Business Hjørring hjælper med at matche virksomheder med studerende og højtuddannet arbejdskraft. Igennem indsatsen ”Vækst via Viden” styrkes virksomheders muligheder for at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere, som er en stærk driver for vækst og udvikling, særligt i små og mellemstore virksomheder.

Vi hjælper gerne med at identificere, hvor et samarbejde kunne give mening og værdi i din virksomhed. 

Kontakt

Erhvervskonsulent Tinna Holmager Olsen: 4193 6482/ tho@hjoerring.dk