Efteruddannelse – udvikling af både medarbejdere og virksomhed

Udgivet 30-05-2024

Når vi i Business Hjørring spørger lokale virksomheder i vores årlige survey, er rekruttering af nye medarbejdere et af de temaer, som fylder mest. Det er derfor dårligt nyt, at fremtidens arbejdsstyrke bliver mindre, ældre og med færre faglærte, skriver erhvervschef Ole Bendix i denne klumme.

Erhvervschef Ole Bendix

DM i Skills i april 2026 og Ungegarantien 2.0 er to eksempler på indsatser, som forventes at skabe flere faglærte i vores lokalområde på lidt længere sigt. Samtidig åbner digitalisering og automatisering nye muligheder for virksomhederne: Ved at udvikle processer og produktion, kan der frigøres medarbejdere til andre opgaver.

Uanset hvad er der brug for, at virksomhederne også prioriterer efteruddannelse af egne medarbejdere, så kompetenceniveauet løftes generelt. Efteruddannelse kan være mange ting fra helt specifikke fagkurser til forløb, hvor ufaglærte med lang tids erfaring relativt let kan efteruddannes til faglærte. Fælles er, at der er gode muligheder for at få hjælp til at komme i gang med efteruddannelse.

For at hjælpe lokale virksomheder på vej afholder Business Hjørring, i samarbejde med erhvervsforeningen Erhverv Hjørring, den 19. juni et temamøde om efteruddannelse på EUC Nord – se nærmere i linket på siden her. Her vil deltagerne møde virksomheder, som har erfaringer med systematisk efteruddannelse, samt EUC Nord, Tech College, AMU Nordjylland, UCN og VUC. Så alle muligheder for at få inspiration til efteruddannelse af medarbejdere er samlet et sted.

Vi håber, at mange virksomheder vil gøre brug af dette tilbud, som er gratis. Business Hjørring vil være til stede med konsulenter på arrangementet, som kan hjælpe på vej.

 

Dansk Industri, Erhverv Hjørring, EUC Nord og Hjørring Kommune har indledt et netværkssamarbejde: Styrk Arbejdsstyrken, som skal medvirke til, at virksomhederne også i fremtiden kan ansætte de kompetencer, de har brug for.

Læs mere på:

Styrk Arbejdsstyrken

Temamøde: Efteruddannelse

19. juni kl. 14-16
I samarbejde med Erhverv Hjørring, inviterer Business Hjørring til et informationsmøde om efteruddannelse. Her kan I møde en række erhvervsuddannelser, få gode tips til finansiering af efteruddannelse og få konkrete råd med på vejen.

Læs om arrangementet her