Clara føler sig hjemme i de store maskiner

Udgivet 07-03-2024

Under et besøg hos Sejlstrup Entreprenørforretning i sensommeren 2023 blev Claras interesse for arbejdet med maskinerne vækket, Og interessen holder stadig ved, efter hun, i en længere periode, har været i praktik i virksomheden. Hun føler sig hjemme bag rattet.

Praktikant Clara Neve Larsen og ejer Anders Jensen, Sejlstrup Entreprenørforretning

Hos Sejlstrup Entreprenørforretning tager ejer Anders Jensen imod unge mennesker i mange forskellige tilbud. Virksomheden er Garantipartner i Ungegarantien, og for Anders er det en helt naturlig ting at give plads til en praktikant i virksomheden, hvad enten praktikanten er en ledig ung fra jobcentret, fra de frie fagskoler eller en erhvervspraktik fra grundskolen.

Han er helt klar over, at der kommer til at mangle arbejdskraft på sigt, og derfor føler han også, at hans virksomhed må være med til at gøre noget. ”Vi har en vis størrelse, og vi skal tage et socialøkonomisk ansvar. Og så skal vi kunne rumme mange forskellige typer af mennesker hos os”.

De unge får øjnene op for alle muligheder
Clara Neve Larsen er elev på Vittrup Fri Fagskole, hvor hun går for at få sin eksamen i hus og få en afklaring i forhold til uddannelsesvalg. Skolen bruger virksomhedsbesøg som en del af afklaringen, og det var netop ved sådan et besøg, at forbindelsen mellem virksomheden og Clara blev skabt.

Clara er en ung kvinde i praktik i en branche, hvor der ellers primært er mænd, men det skræmmer heldigvis hverken hende eller virksomheden: ”Jeg er nok lidt en drengepige - jeg tror, jeg passer meget godt ind i branchen”.

Egentlig regnede hun med at skulle være landmand, men nu er hun også blevet glad for arbejdet som maskinfører, og står derfor lige nu overfor et svært valg. Et valg som Kamilla Nyeng, praktikkoordinator hos Vittrup Fri Fagskole, er med til at vejlede omkring. ”Vi forsøger at åbne de unges øjne for alle de muligheder, der findes for uddannelse, også dem, der ikke lige er de allermest kendte.”

”Hos Sejlstrup har jeg kun mødt flinke folk” siger Clara, ”og så får jeg lov til at prøve alt muligt forskelligt, som har med anlægsarbejder at gøre. Bl.a. kører jeg med sand og jord ved et projekt, hvor der skal laves kloakker og veje. Jeg finder en ro i arbejdet, som jeg ikke synes, at jeg har prøvet før i et arbejde.”

Tro på de unge - det udvikler dem
Anders Jensen har mange eksempler på forløb i virksomheden, hvor det måske ikke fra starten af har set så let ud, men hvor det er blevet en stor succes for alle.

”Det er en kæmpe sejr, når det lykkes at give den unge et godt forløb, og hvor vi undervejs kan se en stor udvikling, ofte så stor, at det ender i ansættelse eller uddannelse hos os” siger han. ”Jeg tror på de unge hos os, også nogle gange mere end de selv gør. Derfor har jeg også talt meget om uddannelse med Clara. Jeg respekterer dog også, at hun skal have lov til at tænke sig godt om, sådan at hun får valgt den rigtige vej for hende.”

Jeg er meget glad for samarbejdet med Anders, som tør give en chance til de unge. Derfor var det også helt oplagt at indgå aftale med Sejlstrup Entreprenørforretning om at blive Garantipartner.

Marlene Thyrrestrup, virksomhedskonsulent i Business Hjørring

Om Ungegarantien

Garantipartnerne garanterer, at de vil hjælpe alle unge, der henvender sig til dem, med at forfølge deres positive destination. Alle virksomheder kan blive Garantipartnere, når de vil forpligtige sig til:

  • at hjælpe alle unge, der henvender sig til dem, med at forfølge deres positive destination. Hvis en virksomhed ikke selv har mulighed for at tilbyde den unge f.eks. job, praktik eller læreplads, forpligter virksomheden sig til at guide den unge videre til en anden aktør i Ungegarantien
  • at samarbejde om udsatte unge med bl.a. jobcenter og Børne- og familieområdet (f.eks. om særlige praktikforløb)
  • at være ambassadør for Ungegarantien i eget netværk.

Læs mere om Ungegarantien her!

Kontakt Business Hjørring, hvis du ønsker at høre mere: 7233 9999