Erhvervschefens klumme

’Vækst via viden’ – højtuddannet arbejdskraft som vækstdriver i din virksomhed

Udgivet 10-01-2023

De fleste virksomhedsledere er nok enige i, at det bliver mere og mere kompliceret at drive virksomhed. Højtuddannet arbejdskraft kan være en del af løsningen.

Erhvervschef Ole Bendix

De fleste virksomhedsledere er nok enige i, at det bliver mere og mere kompliceret at drive virksomhed: 

Hvordan håndterer vi salg og markedsføring på de digitale medier? Hvordan lever vi op til de stadig flere krav om affaldssortering, certificeringer, bogføring, etc.? Hvordan kan ledergruppen få frigjort mere tid til at lede?

Svaret vil ofte være at ansætte en højtuddannet. Det gælder også i mindre virksomheder, hvilket Business Hjørrings erhvervskonsulent Tinna Holmager Olsen er et lyslevende eksempel på. Tinnas første job var i en mindre virksomhed, som ikke tidligere havde forsøgt sig med en akademiker i medarbejdergruppen. Det gik så godt, at virksomheden er i gang med at rekruttere en erstatning for Tinna (selv om det bliver svært at finde 😊).

Vi vil i de næste måneder sætte fokus på, hvordan højtuddannede kan skabe vækst og udvikling i de lokale virksomheder. Eksemplerne på gode forløb står i kø, og det vil vi dele med jer i vores nyhedsbreve og på LinkedIn.

Den gode nyhed er, at mange lokale virksomheder allerede har set potentialet. Det kan vi blandt andet se i projektet: ’Vækst via Viden’, som alle nordjyske kommuner deltager i. Projektet løber frem til 1. juli 2023, men allerede i 3. kvartal 2022 passerede vi det fastsatte målniveau for tilknytning af studerende og højtuddannede til de lokale virksomheder i projektsamarbejder, praktikforløb, vækstpilot, studenterjob og alle de andre muligheder, som du kan læse mere om på https://vaekstviaviden.dk.

Du er altid velkommen til at kontakte Tinna Holmager Olsen, Line Uggerly Jørgensen eller en af de mange andre dygtige konsulenter i Business Hjørring, som kan hjælpe med at se potentialerne for at tilknytte en studerende eller højtuddannet til netop din virksomhed.

Tre arrangementer medvirker til, at I kan skabe kontakt til studerende og højtuddannede:

D. 9. februar kan I på et netværksmøde her på Amtsmandstoften 1 møde Direktør Mads Larsen fra Rulestore, som vil dele sine erfaringer med strategisk rekruttering af højtuddannede ved at tilknytte studerende tidligt til virksomheden – og hvordan de nye medarbejdere kan fastholdes. Nøglepersoner på Aalborg Universitet og UCN inviterer til et samarbejde om at finde de rigtige studerende til jeres virksomhed – måske kan I indgå konkrete aftaler på selve mødet.

Job- & Karrieremessen den 14. marts får besøg af op til 800 afgangselever fra gymnasiale uddannelser i Hjørring (og forventet 1.000-1.500 jobsøgende). Vi kan have op til 60 virksomheder med, og det er en oplagt mulighed for at promovere sin virksomhed og måske få knyttet bånd til et talent, som på længere sigt kan blive en højtuddannet medarbejder.  

På Karrieredage i Gigantium 22. marts for studerende og nyuddannede har vi igen i år booket en fælles stand med tre lokale virksomheder, som kan sælge vores lokalområde som et godt sted at finde sit første job. Har du jobopslag eller PR-materiale om din virksomhed, som vi skal tage med, er du velkommen til at kontakte os.

Du er meget velkommen til at tage fat i os på telefonnummer 7233 9999 eller business@hjoerring.dk, hvis du ønsker sparring eller hjælp til at skabe ’vækst via viden’.

Erhvervschef Ole Bendix.