Jobbarometer 2023 er klar – mere validt end nogensinde før

Udgivet 27-03-2023

Jobbarometret er det grafiske resultatet af vores store årlige undersøgelse af det lokale arbejdsmarked. Årets jobbarometer offentliggøres nu.

Formålet med Jobbarometerundersøgelsen er at tegne et billede af efterspørgslen på arbejdskraft hos virksomhederne i Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt og Hjørring kommuner.

For virksomhederne i Hjørring kommune er det naturligvis vigtigt, at vi har kvalificeret arbejdskraft tilgængelig, og jobbarometret er netop med til at kvalificere og understøtte arbejdet med dette i både jobcenter, a-kasser og hos virksomhederne.

I år har de fire kommuner i Vendsyssel gennemført rekordmange prognoseinterview: I alt 1.523, hvor Hjørring alene står for de 499. Virksomhederne er repræsentativt udvalgt for at afspejle den lokale erhvervsstruktur. Det betyder, at Jobbarometer 2023 bygger på et stærkt datasæt. Med et foranderligt arbejdsmarked er det et godt udgangspunkt for gode jobmatch og opkvalificeringsindsatsen.

I undersøgelsen spørger vi til de stillingsbetegnelser, hvor virksomhederne forventer en udvikling i løbet af de kommende 12 mdr. Hermed får vi et godt billede af forventningerne hos virksomhederne, helt ned på stillingsbetegnelses-niveau.

Med de mange interviews og den efterfølgende opsætning i barometret, giver dette os en unik mulighed for at være med til at udpege risikoområder for rekrutteringsudfordringer og synliggøre disse overfor virksomheder og andre aktører på det lokale arbejdsmarked.

Barometret spiller derfor også en væsentlig rolle i arbejdet med at vejlede kommunens ledige i retning af kommende jobåbninger på arbejdsmarkedet, evt. via målrettede opkvalificeringstiltag, ligesom det gerne skal kunne styrke vejledningen af virksomhederne om behovet for målrettede kompetenceløft, herunder ansættelse af lærlinge.

Nedenfor får du adgang til de tre relevante jobbarometre for virksomheder i Hjørring Kommune:

Samlet barometer for hele Vendsyssel 

Barometer for hele Vendsyssel med lærlingeefterspørgsel

Barometer for Hjørring Kommune

Har du spørgsmål eller kommentarer, kan du kontakte os på telefon 7233 9999 eller busines@hjoerring.dk.