Viden og rette kompetencer er en vækstforudsætning

Udgivet 06-04-2022

Forlænger du altid med de samme slags planker? Tilpas dig udviklingen og tænk nyt, når du ansætter næste gang! Det er Business Hjørrings anbefaling i forbindelse med det aktuelle tema ”Højtuddannet arbejdskraft”.

Urban-Hald ansatte for 2 år siden deres første højtuddannede - snart er de 10 ansatte i virksomheden. Fra venstre Daniel Urbaniak, Urban-Hald, Allan Kiilsholm Petersen, Business Hjørring og Lasse Hald, Urban-Hald

For mange virksomhedsejere er der ikke tid til at sætte sig ind i de mange og stadig vekslende dagsordner indenfor f.eks. digitalisering og automatisering, supply chain eller grøn omstilling af produktion eller produkter. Derfor er det helt oplagt at ansætte en – for nogle - anden type medarbejder end man normalt ville ansætte. Tiltrækning af den rigtige viden og de rette kompetencer er en vækstforudsætning på lige fod med råvarer, logistik og kapital. 

Her er nogle forslag til, hvordan man kan skabe udvikling og tænke medarbejdere, med en længerevarende uddannelse, ind i sin virksomhed:

  • Ansæt en studentermedarbejder til opslag på Facebook/Instagram og du har senere en marketingsmedarbejder, der allerede er kørende i din virksomhed.
  • Tag studerende i 3-6 mdr. praktik og skab din næste produktionschef, der kommer med helt ny viden om, hvordan du sparer ressourcer og genbruger materialer i produktionen.
  • Lær dine kunder at kende ved at ansætte en kommunikationsmedarbejder, der kan analysere data fra din webshop og få flere nye kunder og markeder.
  • Få bedre overblik over dine processer og arbejdsgange med opsamling af data, spar penge og få bedre bundlinje ved at ansætte en supply chain manager.

Business Hjørring har lige været på Karrieremesse i Gigantium i Aalborg, hvor dygtige og kompetente studerende var i overflod. De mangler et job i Nordjylland og vi erfarede, at rigtig mange er åbne for at kigge i retning af Hjørring kommune, både ift. karriere og bosætning. Det er bare med at tiltrække dem, inden de finder andre græsgange. 

Erhvervskonsulent Allan Kiilsholm Petersen er Business Hjørrings primære mand på Vækst via Viden indsatsen: 

”Jeg oplever, at nyuddannede fra både UCN og Aalborg Universitet er et kæmpe aktiv for vores virksomheder, når der f.eks. skal udvikles produkter, forretningsmodeller eller forretningskoncepter”, siger han. ”De kommer med den nyeste viden og relevante anderledes kompetencer, klar til at gøre en forskel.”

Allan har samlet nogle gode råd, der kan hjælpe andre på vej for at tiltrække, onboarde og fastholde højtuddannet arbejdskraft i sin virksomhed – uanset om det er den første eller nr. 10 i rækken.

Se guiden her – den kan naturligvis downloades og gemmes!

Højtuddannet arbejdskraft // Vækst via Viden

Business Hjørring hjælper med at matche virksomheder med studerende og højtuddannet arbejdskraft.

Igennem indsatsen "Vækst via Viden" styrkes virksomheders muligheder for at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere, som er en stærk driver for vækst og udvikling, særligt i små og mellemstore virksomheder.

Kontakt erhvervskonsulent Tinna Holmager Olsen, hvis du ønsker at høre mere om muligheden for at få en højtuddannet ind i din virksomhed: tho@hjoerring.dk/ 4193 6482