Erhvervschefens klumme

Se nye muligheder med digitalisering og automatisering!

Udgivet 09-08-2022

Business Hjørring er trukket i arbejdstøjet efter sommerferien og sætter fokus på digitalisering og automatisering i de kommende uger.

Erhvervschef Ole Bendix

Sommerferien lakker mod enden, og vi glæder os over, at turisterne for alvor vendte tilbage til vores dejlige område, og at også Dana Cup kom stærkt igen efter corona og dermed affødte aktivitet og ekstra omsætning i de lokale virksomheder.

Vi står nu over for en lidt mere usikker periode med højt renteniveau, risiko for en recession og samtidig mangel på arbejdskraft – ledigheden er fortsat historisk lav, helt nøjagtigt på 2,5 pct., som er de seneste tal for Hjørring Kommune. Oven i bekræfter den seneste befolkningsprognose, at arbejdsstyrken frem mod 2040 falder med ca. 10 pct.

Alle større forandringer åbner dog nye muligheder – det gælder også usikre perioder. I Business Hjørring er vi optaget af, hvordan vi sammen med lokale virksomheder kan skabe værdi på trods af de udfordringer, I hver især står overfor. De virksomheder, som griber forandringerne, kan øge muligheden for at skabe vækst - eller som minimum komme helskindet igennem usikre perioder.

Digitalisering og automatisering er et absolut nødvendigt fokus i den forbindelse. At opretholde og øge sin virksomheds konkurrencedygtighed, lokalt såvel som globalt, kræver en konkret strategi for optimering af drift og afsætning.

Derfor sætter vi spot på dette tema i august og september.

I vores mange kontakter til lokale virksomheder ser vi en række frontløbere, som har taget de første skridt i retning af øget digitalisering/automatisering. Det kan være små indledende skridt i de interne processer, i ordrebehandling, lagerstyring mv. Det kan være som forretningsben - en værdiforøgelse til sit produkt eller den service kunden tilbydes. Og det kan være robotter og produktionslinjer, som løser nogle af de repetitive og nedslidende funktioner, som hidtil er løst af timelønnede.

Vi vil i de kommende uger tage på besøg og optage videoer med nogle af de lokale, digitale frontløbere og belyse, hvilket udbytte de har opnået med deres tiltag.  

Som en del af temaet, inviterer vi også til et superspændende arrangement d. 15. september om datasikkerhed.  I de senere år har der været flere spektakulære eksempler på, hvordan også store virksomheder er blevet hacket og f.eks. har betalt store penge for at få adgang til vitale data igen. Et dugfrisk eksempel er kæden 7-Eleven, der denne uge måtte lukke samtlige butikker pga. et (i skrivende stund) formodet hackerangreb, der har gjort det umuligt at benytte kassesystemet og modtage betaling.

Politiets specialenhed ’Nationalt Cyber Crime Center (NC3)’ giver den 15. september eksempler på, hvor galt det kan gå, hvis vi slækker på datasikkerheden, og hvad der kan gøres for at undgå, at uvelkomne trænger ind i virksomhedens data. Mere om arrangementet senere. 

Følg med i nyhedsbrevet og på de sociale medier!

Erhvervschef Ole Bendix.