Netværksmøde med god dialog om unge og arbejdsmarked

Udgivet 28-10-2022

”Tak for i dag – jeg skal skynde mig hjem og ringe til min lærling”. Cirka sådan sagde en garantipartner efter netværksmødet i Ungegarantien onsdag d. 26. oktober, hvor temaet var ”Nutidens unge”.

5 unge var inviteret til paneldebat samt efterfølgende gruppedrøftelser ved bordene på garantipartnermødet.

Unges råd til virksomhederne
På garantipartnermødet havde vi inviteret 5 unge under 30 år til at deltage - først i en paneldebat og senere som deltagere i gruppedrøftelser ude ved bordene. Det var under sidstnævnte, at snakken faldt på lærlinge, og på relationen mellem dem og deres ledere. En af vores unge gæster fortalte om vigtigheden af at blive husket, når man som lærling er på skole, og dermed ikke er hjemme i virksomheden for en periode.

”Et opkald eller en sms for at høre, hvordan det går, er bare så vigtig for os, så vi ved, at vi ikke er glemt”.

Og det var kun ét af mange budskaber og anbefalinger til virksomhederne fra de 5 unge i panelet, som kom med forskellige baggrunde:

”Feedback er vigtigt - jeg vokser af ros, men lærer også meget af konstruktiv kritik”, ”tag tiden til at drikke en kop kaffe med de unge, der viser virksomheden interesse”, ”Udvælg en mentor i virksomheden, som man altid kan søge hjælp og råd hos”.

Ungegarantien giver mig værdi
For Michael Nielsen fra Multivikaren i Tårs, gav det stor værdi at deltage i mødet:

”Jeg synes det var supergodt at høre input fra de unge. Mange ting tager vi som en selvfølge i hverdagens drift og er ikke så opmærksom på, at de unge kan have specielle behov eller holdninger”.

Multivikaren har haft flere unge omkring virksomheden, siden de blev en del af Ungegarantien. ”Vi kan se en udvikling hos dem, der er hos os og synes, det er vigtigt, at de får den erfaring at bygge videre på, når de skal beslutte deres fremtid”, siger Michael og fortsætter:

”Jeg får rigtig meget ud af at være en del af Ungegarantien ved også at høre om de andre virksomheders udfordringer og erfaringer med rekruttering og fastholdelse. Vi har alle et ansvar ift. fremtidens arbejdskraft. Et netværk som dette forpligter på en positiv måde”.  


Michael Nielsen, Multivikaren i Tårs

Gode råd til ledelse af unge
Under temaet ”Nutidens Unge - Hvad forventer de af deres næste job?” blev deltagerne i øvrigt klogere på og fik gode råd til ledelse af unge. Mia Nyborg Jørgensen, som står bag magasinet ”Ledelse af Unge” fra Væksthus for ledelse var på digitalt besøg, og kom i sit oplæg bl.a. ind på disse 6 indsigter:

  1. Tag initiativet til udvikling
  2. Rammer kan udfordres
  3. Vær en leder i øjenhøjde
  4. Skru op for anerkendelsen i det daglige
  5. Dyrk det sociale, det faglige og det mangfoldige
  6. Gør formålet synligt

Det fulde magasin finder du i linket her.

Anerkendelse til garantipartnerne
Gry Bruun Nielsen, formand for Børne-, fritid- og undervisningsudvalget, afsluttede mødet med en stor opbakning fra byrådet til Ungegarantien.

”Der var ikke én der, i budgetforhandlingerne, stillede spørgsmålstegn ved de penge, der er afsat til Ungegarantien. Det er en indikation på, at den generelle holdning er, at det virkelig skaber værdi,” sagde hun og pointerede:

”Det kunne ikke have succes uden de virksomheder, der har været med til at definere behov og udfordringer fra starten og som nu er med til fortsat at fodre det og forpligte sig til at løfte netværket og samarbejdet videre” sagde hun og rundede dermed formiddagen af med en stor anerkendelse til de medvirkende virksomheder.

 

Ungegarantien

Business Hjørring er virksomhedernes indgang til Ungegarantien.

Kontakt os på 7233 9999, hvis du ønsker at høre mere.

Du kan også læse mere her: Ungegarantien.