Fra kontanthjælpsmodtager til Nordjysk mester for kokkeelever

Udgivet 13-01-2022

Hvordan opnår en voksenlærling stor udvikling og succes? Det har teamet på Restaurant Abstrakt erfaring med. Først og fremmest handler det om at tro på det og give ansvar!

Voksenlærling Heine Sørensen

For knap 3 år siden startede Heine Sørensen på Restaurant Abstrakt i virksomhedspraktik, som det daværende Virksomhedsservice (Nu Business Hjørring) havde etableret til ham. Ejeren af Restauranten, Simon Emil Schiøtt Christensen, så et stort potentiale i Heine, og fik ham ind som voksenlærling på 37 timer. Heine blev fra dag 1 kastet ud i det travle hektiske kokkeliv og fik ansvar, da Simon havde tillid og tro på, at det kunne han sagtens klare.

”Jeg lavede ingenting, jeg var bare på kontanthjælp inden jeg kom i praktik”, fortæller Heine. Han har altid være passioneret for at lave mad og dygtig til det - og det var der også andre, der kunne se. For under hans skoleforløb i efteråret 2021 blev han udtaget til at deltage i Nordjysk mesterskab for kokkeelever. Og nu kan Heine kalde sig for Nordjysk mester, da han sammen med restaurantens anden kokkeelev modtog en flot 1. plads.

”Samarbejdet mellem Heine og Restaurant Abstrakt er et rigtig godt eksempel på, hvordan en voksenlærlingeordning kan skabe værdi for begge parter, fortæller Line Dam, som var Business Hjørrings virksomhedskonsulent på sagen.

”Heine havde forsøgt flere veje og skoleforløb før vi først fik ham i 4 ugers praktik og dernæst i voksenlære hos Abstrakt - han havde haft svært ved at finde sin plads. Og hos Abstrakt har de, i Heine, fået en meget dygtig og fantastisk loyal medarbejder - måske netop fordi han tidligere har været udfordret og nu oplever, at det endelig er lykkes for ham.”

”Det kræver engagement for virksomheden, men det lønner sig ofte, og så er voksenlærlingeordningen jo også en økonomisk fordelagtig ordning, som kan benyttes, hvis virksomheden ikke til en start har økonomi til at ansætte på normale ansættelsesvilkår”, pointerer Line Dam.

Business Hjørring ønsker et stort tillykke til den viljestærke Heine, som fortsætter med at få succesoplevelser, og som Simon fra Abstrakt siger: ”Jeg har altid et job til dig, så længe jeg er selvstændig”.

 

Om voksenlærlingeordningen

  • Med ordningen kan virksomheden, på økonomisk fordelagtige vilkår, få uddannet arbejdskraft.
  • Man får en voksen medarbejder (over 25 år), som ofte har en del erhvervserfaring og er klar til et større ansvar fra første færd.
  • Ordningen er fleksibel og kan både bruges til at uddanne nye medarbejdere og til at opkvalificere allerede ansatte
  • Længden på forløbet varierer alt efter voksenlærlingens baggrund. Flere har relevant erfaring, som de kan få merit for.

Business Hjørring hjælper med at finde det helt rette match til jeres virksomhed.

Kontakt konsulent Joan Grøne for mere information om ordningen: 4122 6209/ jogr@hjoerring.dk