Bredere syn på kompetencebehov skabte merværdi

Udgivet 20-04-2022

Surveying and Planning, Cand.tech. - Techno-Anthropology – Information Architect. Der er mange lange og lidt kryptiske uddannelsestitler på tværs af uddannelsessystemet. Ofte indeholder de mange skjulte og ikke mindst vigtige kompetencer blandt de højtuddannede, så vær nysgerrig!

Jørgen Larsen, indehaver Estate Tårs sammen med Bolette Voss Bengtsen, som for nylig er ansat som salgskoordinator

- Dét var Jørgen Larsen fra Estate Mæglerne i Tårs - altså nysgerrig. Han har netop ansat Bolette Voss, som kommer med en baggrund som historiker, hvilket betyder, at hun har grundig indsigt i videns- og dataindsamling, formidling af viden, databaser og digitalisering - samtidig med, at hun har en metodisk og struktureret tilgang til arbejdsprocesser.

Og derfor passer hun perfekt til virksomhedens behov for at indsamle data ved huskøb og udarbejde salgsopstillinger. Ganske snart skal de også i gang med at digitalisere de processer, der er muligt, så kunderne får endnu bedre service fra Estates ejendomsmæglere.

 ”Med Bolettes baggrund som historiker, var det faktisk en øjenåbner, at hun passede så godt ind i vores hverdag” siger indehaver Jørgen Larsen. ”Hun har den helt rette indstilling og nogle rigtig gode uddannelsesmæssige forudsætninger for at lykkes hos os. Så beslutningen om at fastansætte hende, efter hendes korte praktik hos os, var ikke svær.” 

Jørgen var, i hans første søgen efter en medarbejder, meget fokuseret på ejendomsmæglerkompetencer – ganske enkelt fordi, det var dem han kendte. Via dialog med Business Hjørring, fik han et bredere syn på, hvilke andre kompetencer, der kunne løse opgaven – og faktisk skabe merværdi.

Havde begge parter kun set på henholdsvis firmanavn og uddannelse, var det nok ikke blevet et match. Det er derfor Business Hjørrings råd: Hav mod, se muligheder og vær nysgerrig næste gang du skal ansætte! Det hjælper vi dig gerne med.

Højtuddannet arbejdskraft // Vækst via Viden

Business Hjørring hjælper med at matche virksomheder med studerende og højtuddannet arbejdskraft.

Igennem indsatsen "Vækst via Viden" styrkes virksomheders muligheder for at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere, som er en stærk driver for vækst og udvikling, særligt i små og mellemstore virksomheder.

Kontakt erhvervskonsulent Tinna Holmager Olsen, hvis du ønsker at høre mere om muligheden for at få en højtuddannet ind i din virksomhed: tho@hjoerring.dk/ 4193 6482