Blot en drøm, et hobbyprojekt – eller måske en god forretning?

Udgivet 27-01-2022

På en ferie til Texas i 2005 forelskede Hanne Magnussen fra Hirtshals sig i et tæppe, som hun købte med hjem. Kvalitet, facon og farve viste sig, efter et stykke tid og flittig brug, stadig at være upåklagelig. Det blev starten på en iværksætterhistorie og webshoppen hyggetaepper.dk.

Hanne Magnussen med ét af sine hyggetæpper

Drømmen om selv at sælge de lækre tæpper blev ved at spøge og Hanne Magnussen søgte mange gange efter producenten, men forgæves og hun måtte lægge drømme på hylden i lange perioder. I 2020 dukkede den op igen – og denne gang lykkedes det. Hun fandt væveriet og var ikke i tvivl, da muligheden var der. Heller ikke nu 3 måneder efter opstart og mange timers mangel på søvn. 

”Det har været en stor drøm at forhandle disse smukke vævede tæpper, og nu er det endelig en realitet! Jeg har ikke fortrudt et sekund”, fortæller hun.

Hyggetaepper.dk er en webshop med flere typer produkter:

Tæpper designet af udenlandske kunsterne - en lagervare hos væveriet og som Hanne har importeret som hyldevare.

Men hun har også startet samarbejde med danske kunstnere, hvor nogle tæpper indgår som hyldevarer og andre skal bestilles hjem. Derudover kan kunden designe sit eget motiv ved at sende et fotografi, ønske om opsætning, tekst mv. og dermed få vævet et personligt tæppe.

Hanne Magnussen har fuldtidsjob ved siden af og arbejder indenfor salg og marketing. Et job som har bidraget til, at hun i dag har et stort netværk, hvilket er guld værd i en opstart.

”Det var fra start min tanke og ønske at starte hyggetaepper.dk som en hobby”, fortæller Hanne. ”Jeg brænder virkelig for det og forhåbentlig kan jeg også en dag få lidt indtægt derfra. Om det en dag bliver mit fuldtidsarbejde, ved jeg ikke. Det er ikke dér, jeg er nu. Jeg har taget højde for lagerhotel m.v., men hvem ved, hvad morgendagen bringer.”

Hun har med hyggetaepper.dk bevæget sig ind i en helt ny verden, både ift. en kunstnerisk verden der har åbnet sig, men bestemt også det at handle med slutforbrugeren og lave en forretning.

”Business Hjørring har været en vigtig partner i min opstart. Den første sparring om forretningskonceptet, budget, prissætning, regler og støttemuligheder har været meget værdifuld.”

Lars Gaden Jensen, som er Business Hjørrings konsulent på iværksætteri, oplever at mange virksomheder starter som Hannes - som et hobbyprojekt.

”Det er ganske forståeligt, at man ikke vil springe fra sit job og sikkerhedsnet og derfor prøver mange det af på denne måde. Og her er det en mulighed at komme til mig med sine drømme. Jeg hjælper mange med at afklare, om de skal gå videre med projektet og hvad det i så fald kræver. - Også på sigt ift. at blive selvstændig på fuld tid”.

Hanne Magnussen har masser af drømme og tanker for fremtiden. En af dem er at introducere erhvervslivet for sine tæpper.

”Jeg ser en stor PR-værdi i et personligt firmatæppe, f.eks. indenfor turistbranchen - alt fra hotelbranchen, restauranter, gallerier, foreninger mv.  Jeg har allerede udstillet på messer og vil fortsætte med det. Små ringe i vandet i det rette tempo”, siger hun med en iværksætters glød i øjet.

Startup sparring

Mange er i tvivl om, hvad det kræver at blive selvstændig – og ofte også, om det overhovedet er noget for dem. Og selvom beslutningen og springet er taget, er der mange spørgsmål der trænger sig på. Ofte er der også brug for andres øjne på idéerne og hjælp til at sætte struktur på planerne.

Det kan Business Hjørring hjælpe dig med. Vores konsulent Lars Gaden Jensen hjælper dig med afklaring, overblik og klæder dig på med viden, der er vigtig for at komme godt fra start.

Kontakt Lars: lgj@hjoerring.dk / 21 56 73 43