Unge og arbejdsmarked

Hvorfor er unge og arbejdsmarked interessant? Fordi det er en nødvendighed at tænke anderledes i rekruttering af nye medarbejdere, hvis man vil sikre sin virksomhed i fremtiden. Arbejdsstyrken falder drastisk, og samtidig har de unge nogle helt andre forventninger til deres arbejdsgiver og arbejdsplads, end vi i den ’voksne’ generation. 

Unge er fremtidens guld på arbejdsmarkedet

Arbejdsstyrken i Hjørring kommune falder drastisk de kommende år, og det bliver endnu sværere for virksomhederne at finde kvalificeret arbejdskraft. Samtidig har de unge helt andre forventninger end vi før har set.

Hos Bone’s står døren altid åben

Man er ikke i tvivl, når 22-årige Ejnar siger, at restaurant Bone's Hjørring er et fantastisk sted at arbejde. Hans ansigt lyser af begejstring, når han fortæller om sine opgaver, kollegaer og chefer.

Vi kan lære af hinanden

Ukrainske Nam er i virksomhedspraktik hos Café Bawærk i Hirtshals. Blot 2 dage om ugen, for de andre dage er han ved at lære dansk på sprogskole.

Netværksmøde med god dialog om unge og arbejdsmarked

”Tak for i dag – jeg skal skynde mig hjem og ringe til min lærling”. Cirka sådan sagde en garantipartner efter netværksmødet i Ungegarantien onsdag d. 26. oktober, hvor temaet var ”Nutidens unge”.

Ledelse af unge

Væksthus for ledelse står bag magasinet "Ledelse af unge", hvor der er fokus på at give læseren en forståelse for, hvordan de unges kontekst former deres måde at gå på arbejde. I magasinet kommer du omkring generelle mønstre og tendenser, som kan være værdifulde for dig i den daglige ledelse af nutidens unge. Vil du blive klogere på, hvordan du via onboarding, feedback, udvikling og motivation, kan optimere din ledelse af de yngre medarbejdere?

Download magasinet gratis her

Ungegarantien

Ungegarantien er et samarbejde mellem virksomheder, skole, vejledning, jobcenter og støtteindsatser om at skabe en 'Positiv Destination' for alle unge i Hjørring Kommune.

Fremtiden er lige om hjørnet, og vi ser frem mod en periode med færre unge og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig oplever vi, at nogle unge har svært ved at finde deres rette hylde på arbejdsmarkedet. Det er et fælles ansvar, at alle unge kommer med og samtidig arbejder for at skabe den fremtidig arbejdskraft. Det er Ungegarantiens fornemmeste mål.

Vil du være Garantipartner?

Hvis du vil være med til at invitere de unge ind på arbejdsmarkedet og samtidig tage ansvar for at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, kan du blive Garantipartner. Det giver dig mulighed for at vise din virksomhed, fag og branche frem for unge. Samtidig bliver du en del af et netværk for alle Garantipartnere, der mødes nogle gange om året og deler erfaringer om at tiltrække og fastholde unge på arbejdsmarkedet. Kontakt os for at høre mere!

Du kan læse mere om Ungegarantien og se alle Garantipartnerne på Ungegarantiens hjemmeside.

Gå til Ungegarantien

Anbefalinger til dig, der ønsker at ansætte udsatte unge

Alle unge skal kunne se frem til et arbejdsliv. For nogle unge mellem 15 og 30 år kræver det en hjælpende og støttende indsats. Cabi har lavet en række anbefalinger baseret på virksomheders gode erfaringer med at have unge tilknyttet. I guiden finder du råd til:

  • Rekruttering
  • Den gode modtagelse
  • Fastholdelse og trivsel

Du kan finde den fulde guide ved at klikke her

Kontakt Business Hjørring

Ungegarantien

Læs mere om Ungegarantien:

ungegarantien.dk