Højtuddannet arbejdskraft

Business Hjørring hjælper med at matche virksomheder med studerende og højtuddannet arbejdskraft. Igennem indsatsen ”Vækst via Viden” styrkes virksomheders muligheder for at tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere, som er en stærk driver for vækst og udvikling, særligt i små og mellemstore virksomheder. 

Mangler du højtuddannet arbejdskraft til at løse din virksomheds opgaver og udfordringer, kan vi hjælpe med overblik over relevante ledige eller medfinansiering af ansættelse. Desuden samarbejder vi med bl.a. A-kasser, Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN om at knytte kontakter mellem erhvervslivet og højtuddannede. Det kan være samarbejde både med studerende, dimitterede og med undervisere.

Her på siden har vi samlet en række artikler, videoer og en guide, der måske kan inspirere dig til at løse din virksomheds udfordringer med tiltrækning, onboarding og/eller fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft.

Artikler

Højtuddannede skaber vækst i virksomhederne

I vores survey fra november svarede 52 pct. af 600 virksomheder, at netop rekruttering og fastholdelse af specialiseret arbejdskraft er en af de største aktuelle udfordringer. Det er ikke sikkert, at rekruttering af en højtuddannet...

Viden og rette kompetencer er en vækstforudsætning

Forlænger du altid med de samme slags planker? Tilpas dig udviklingen og tænk nyt, når du ansætter næste gang! Det er Business Hjørrings anbefaling i forbindelse med det aktuelle tema ”Højtuddannet arbejdskraft”.

Digitalisering og højtuddannede kompetencer sender JYSK Firmatøj på vækstrejse

JYSK Firmatøj har, siden Med24.dk købte sig ind i virksomheden i 2020, oplevet en voldsom vækstrejse med en omsætningsstigning i 2021 på 26%. En rejse, som ikke havde kunnet ladet sig gøre uden højtuddannet ekspertise.

 Bredere syn på kompetencebehov skabte merværdi

Surveying and Planning, Cand.tech. - Techno-Anthropology – Information Architect. Der er mange lange og lidt kryptiske uddannelsestitler på tværs af uddannelsessystemet. Ofte indeholder de mange skjulte og ikke mindst...

Tiltrækning, onboarding og fastholdelse

Din første højtuddannede medarbejder tænker ofte anderledes end du er vant til. Du skal derfor sikre dig, at du har forberedt dig på de forventninger, den nye generation af medarbejdere kommer med. Vi har lavet en guide, der hjælper dig på rette vej. Du finder den i boksen til højre på siden.

Videoer

I Sparekassen Danmark i Vrå har de ansat 12 akademikere på én gang - og vi har snakket med to af dem, for at høre deres forslag til, hvordan virksomheder kan tiltrække, onboarde og fastholde højtuddannede. Adm. direktør Vagn Hansen sætter ligeledes ord på den værdi, det har skabt for Sparekassen med de nye medarbejdere samt giver gode råd til andre virksomheder.

Vagn Hansen, adm. direktør

Vagn Hansen fortæller om bankens tilgang til højtuddannet arbejdskraft, og hvad han kan anbefale andre virksomheder.

Kristian Lund Glyø, souschef

Kristian Glyø, der er flyttet tilbage til Nordjylland fra København, svarer på hvilke overvejelser han gjorde sig, da han søgte hans nuværende job.

Stine Sørensen, risikoanalytiker

Stine Sørensen fortæller om hendes oplevelser i den første tid som nyansat risikoanalytiker ved Sparekassen Danmark i Vrå.

I marts 2022 blev der igen afholdt karrieremesse i Gigantium, hvor ca. 2000 højtuddannede besøgte messen. Vi snakkede med nogle af de fremmødte, som gjorde os klogere på, hvad du som virksomhed kan gøre for at tiltrække højtuddannede.

Karrieremessen i Aalborg

"Hvad skal der til for, at du vil bo og arbejde i Hjørring kommune?" - det svarer en flok studerende på ved karrieremessen i Gigantium.

Karrieremessen i Aalborg

Hør de deltagende virksomheder ved dette års karrieremesse, slå et slag for kommunen, som et spændende sted at arbejde og bo.

Vækst via viden

Indsatsen bygger bro mellem erhverv og uddannelse og er et samarbejde mellem aktører på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet.

Rekruttering kan ske gennem ansættelse (med løntilskud), projektsamarbejde, praktik eller studiejob.

Følgende er eksempler på udviklingsopgaver, som en højtuddannet kan løse i et Vækst via Viden forløb:

  • Udvikling af markedsføring
  • Optimering af processer
  • Udvikling af nye produkter

Her kan du læse andre virksomheders erfaringer med Vækst via Viden.

 

Download guide til tiltrækning, onboarding og fastholdelse

 

Kontakt en medarbejder

Tinna Holmager Olsen
Erhvervskonsulent
Ønsker du hjælp til at finde en praktikant eller studentermedarbejder?

Download skabelon - udfyld den og returner til tho@hjoerring.dk